Middenstand

Hoe houden we de middenstand in stand?

November 1, 2019

Door het autoluw maken van de Markt lijkt het erop dat klanten en winkeliers in de binnenstad een plaats missen waar snel iets opgehaald kan worden. Commentaar van verschillende winkeliers duidt in die richting. Schil met Pit komt met voorstellen om daaraan zo veel mogelijk tegemoet te komen. Één daarvan is een uiterst klantvriendelijk manier volgens Schil met Pit. Heijmans, van Schil met Pit: “ We willen als bewoners blijven genieten van de autovrije markt, maar willen ook de middenstanders ter plekke helpen en zoeken naar aanvullende mogelijkheden. Daartoe hebben we een voorstel uitgewerkt om de dichtst bijzijnde parkeerplaats bij de RK Kerk uit te breiden, maar ook willen we meedenken aan oplossingen om extra omzet te creëren”

De uitbreiding van de parkeerplaats loopt en wethouder Joustra, evenals alle fracties, zijn enthousiast over deze makkelijke en meest directe oplossing waar klanten en bezoekers aan de binnenstad kunnen parkeren. Deze uitbreiding zou eigenlijk al in de winter uitgevoerd kunnen gaan worden.

Daarnaast wil Schil met Pit met een van de winkeliers in de binnenstad een experiment  uitvoeren dat het klanten makkelijker maakt om te winkelen.  De klant kan dus vanaf werk zijn bestelling tot 14.00 uur doorgeven. Hij kan nadat de bestelling is geplaatst via de smartphone afrekenen. Het is een bijzondere service om vooral jonge hardwerkende bewoners extra van dienst te zijn. 

Het experiment zou zo’n 6 maanden kunnen duren. Naderhand wordt dan geëvalueerd of deze service aanslaat en of andere winkeliers met name rond de Markt en Peperstraat, ook op deze manier willen gaan werken, eventueel in samenwerking met elkaar. 

Met Tim Breeschooten is het idee op 1 november 2019 besproken. Deze jonge ondernemer staat open voor vernieuwing en zal de suggestie van SmP bespreken met collega winkeliers.

Ons voorstel is door Hart van Wijk niet opgepakt, een aantal winkeliers kiest ervoor op eigen kracht boodschappen bij de consument thuis te bezorgen.